Pavel V píše:
Dovolím si položit otázku k zamyšlení, zda by jsme se nějak pokud možno společně nedohodli třeba od dubna nad změnou dne a v jakém týdnu se scházet tak, aby to opět byly " Pravidelné schůzky ". Je mě jasné, že den který se bude hodit všem nenajdeme, ale byl bych rád, aby se dohodnutý den dodržoval a vžil do paměti lidí, že například druhá středa v měsíci je ta Naše " Pravidelná schůzka ". Za sebe navrhuji tedy změnu ze čtvrtku na středu a v prvním týdnu měsíce.
p.s. na 13.3 mám rezervované volno,tak snad dorazím
Osobně mám ten názor, že pravidelnost našich schůzek tkví v tom, že jsou pravidelně každý měsíc. Bohužel, nejde vždy vyhovět všem, to je jasné, ale aspoň o většinu bychom se měli pokusit. A právě proto je to poslední dobou z různých důvodů takové plovoucí. Z mého pohledu je to v podstatě jedno, jestli se sejdeme pravidelně jednou za měsíc, nebo jestli to bude ausgerechnet ve čtvrtek (i když mě čtvrtky nevadily, jen si myslím, že je důležitější aby nás tam bylo co nejvíc, než aby to bylo zrovna ten či onen den v tom či onom týdnu v měsíci). Jen poslední dobou vím o dvou, resp. třech lidech, kterým se nehodí první čtvrtek v měsíci tak, jak jsme byli zvyklí. Takže hledám, když už má být změna, termín ve kterém má volno co nejvíc lidí. To je všechno. Bohužel (a nebo možná naštěstí) je doba taková, že nikdo nemůže zaručit, že zrovna první čtvrtek v měsíci bude mít vždy volno pro "Naši pravidlnou schůzku. I když by se mi to taky líbilo. Ale z tohoto důvodu bych zase až na tak striktní pravidelnosti nelpěl