Tak jsem se dneska podíval na nějaké hospody v centru, ale ne kolem Opletalky, nýbrž v Karlíně, mezi stanicemi metra B Forenc a Křižíkova. V Karlíně se dá totiž celkem slušně po skončení pracovní doby parkovat, hodně lidí se odstěhovalo po povodních a narostla tam řada podniků a kancelářských budov, takže večer tam bývá volněji. Zatím tam nejsou žádné parkovací zóny a z práce to alespoň já nemám do ani jedné z nich dále než 10 minut pěšky. Lepší podmínky pro parkování má ta restaurace první v pořadí. Byl jsem v následujích 2:
1. Indiant Restaurant v Pernerově ulici http://www.ibn-restaurant.cz/Tato restaurace je nově zřízená a provozují jí Indové a je tam indická kuchyně, obslužný personál je ale český. Mají v podzemí velmi hezký salónek pro cca 36 lidí max. (6 podlouhlých stolů pro 6 lidí). Vybavený je velkým promítacím plátnem uprostřed v průčelí lokálu a počítačovým projektorem, takže když si přineseme DVD, tak na jejich kompu nám to přehrají jako film. Tento salńek je pokračováním jiného, který je před ním. Mezi nimi nejsou dveře, ale jenom průchod. Jinak prostředí noblesní, nové, čisté pěkné. Hlavní lokál je v přízemí. Nemají problém aby nás tam pravidelně uvítali, nemají žádné požadavky na objem konzumace, rádi by, aby lidi si dali hlavně večeři. Jinak prodávají standardní europivo, na kterém se asi nedá nic moc zkazit. Jestli berou stravenky jsem se zapoměl zeptat.
2. Restaurant U karlínského přístavu na Sokolovské ulici 65 http://www.charlestonrestaurant.cz/index8.htmRestaurace rovněž relativně pěkná a nově vybavená, trošku dryjáčnický přístup obsluhy. Požadavek minimálního objemu konzumace sumárně minimálně 4 tisíce korun za všechny návštěvníky dohromady, jinak nezájem. Salonek pro asi 35 lidí je v suterenu oddělený od hlavního lokálu. Je tam i mini bar. Dveře to má jenom mřížové, takže ozvěny hluku z lokálu tam doléhají. Jídlo je tam trochu levnější než u předchozí hospody. Prodávají plzeňská Europiva (neboli Prazdroj, Gambrinus, Radegast, Kozel, kteréžto pivovary dnes patří do jedné skupiny). Tady jsou omezené možnosti promítání, to znamená na stěnu žádné plátno, jenom si přinést vlastní počítač, zapojit a sesednout se kolem obrazovky. Stravenky berou.
Tech restaurací se salónkem je v okolí více, ale setkal jsem se i s tím, že požadovali konzumaci v sumární hodnotě 24 tis. Kč, co bylo asi dost přehnané.
Takže co na to ostatní, s přihlédnutím k možnosti parkovat na ulici zdarma a k tomu, že je to jen 2-3 stanice metra od Václavského náměstí (Můstku).