Vzhledem k tomu, že se hlásíme k pokračování a odkazu toho, co v roce 1958 započal zakladatel Renault Clubu Praha, pan Jiří Kedles a vzhledem k tomu, že ve starých Zpravodajích RCP je spousta zajímavého dobového čtení, dovolili jsme si sem dát nám dostupné staré Zpravodaje RCP, které shromáždil a náročně zpřístupnil do elektronické podoby Radek919, za což mu patří velký dík. Věřím, že i zde naleznete spoustu poutavého a zajímavého čtení.
admin R11
Přináším první příspěvek v podobě nejstaršího čísla, které se mi dochovalo. V té době byl zpravodaj ještě psán na psacím stroji, proto omluvte horší kvalitu předlohy. Snažil jsem se, aby byl text i po naskenování dobře čitelný, neboť kvalita papíru po těch letech už samozřejmě není nejlepší. Můj archiv končí výtiskem zpravodaje vydaným v únoru 1976. Tedy s drobnými výpadky, v podobě některých chybějících čísel, se na tomto foru postupně projdeme historií klubu od března 1970 až do února 1976. Doufám, že materiály budou nejen zajímavé pro svou historii a sledování čím se naši předchůdci ve své době zabývali, ale snad pro někoho i užitečné svými návody a postřehy, které zejména pozdějších čísla zpravodajů obsahují.
Přeji dobrou zábavu při cestě časem zpět.
Radek
_________________ Radek
Renault 9 TL, phase I, 1397 ccm, 43 kW, r. v. 1983 Renault 19 RT, phase 2, 1721 ccm, 54 kW, r. v. 1992 Renault 16 TX, 1647 ccm, 68,4 kW, r. v. 1976 Renault Thalia Expression, 1390 ccm, 55 kW, r. v. 2003
|