Já jsem rozhodně pro, krásně nám to oživilo forum, dozvěděli jsme se několik zajímavých věcí a věřím, že do budoucna to třeba přivede i další čtenáře a diskutéry. Mě se jako pozorovateli (spíš než účastníkovi, nakonec poslední otázku bych stejně zodpovídat nesměl) soutěž moc líbíla a rád bych za sebe Pavlovi poděkoval za její uspořádání
Samozřejmě bych také rád poděkoval všem účastníkům a pogratuloval všem úspěšným
A ještě abychom zde měli správné informace - dovolím si vrátit se k otázce názvu Trabantu.
Jan Tuček (což je člověk, který je u nás jedním z největších odborníků na motoristicckou historii a kterému bych jeho informace opravdu věřil) píše ve své knize o Trabantech a také v knize "Auta východního bloku" k názvu Trabant doslova toto:
"Po dlouhých měsících příprav byla 7. listopadu 1957, v den výročí VŘSR, zahájena ve Zwickau výroba ověřovací série padesáti malých automobilů P 50. Dostaly jméno Trabant, jež bylo německým ekvivalentem ruského výrazu Sputnik, který tehdy skloňoval celý svět. Sputnik se jmenovala první umělá družice, kterou Rusové vyslali na oběžnou dráhu kolem Země jen o 4 týdny dříve. Zvučnější - a politicky vhodnější - pojmenování se v tu chvíli sotva dalo najít"Tím nezpochybňuji ani původní latinský význam slova, které němčina vlastně do jisté míry přejala, ani fakt, že se pojmenování (latinské) hodilo do souvislosti s pojmenováváním samotným panem Horchem, nicméně vzhledem k historicko - politickému kontextu té doby se Trabant skutečně jmenuje cíleně podle družice - Sputniku
Toliko jen pro přesnost informací na našem foru