RENAULT CAR CLUB

Diskusní fórum Renault Car Clubu
Právě je pát 22. lis 2024 11:27:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zadní pružiny na R8
PříspěvekNapsal: ned 26. kvě 2013 11:48:36 
člen RCC

Ahoj, mluvil jsem o tom a panem Homolkou dlouholetý majitel R-osmičky, a ten mi řekl že jsou dvě délky pružin : 300 a 320 mm. Měřil jsem ty svoje pružiny a ty jsou 310 mm, ale jsou tvrdší tak že to vypadá že jsou delší. Osmička měla kola rovně a když si do zadu sednou dvě osoby tak se lehce snížej. Ale moje zkušenost je že se zhoršili jízdní vlastnosti. Zadek tolik nedrží. Když jsem namontoval na osmičku starší pružiny tak mi v zatáčkách líp sedí

Předmět příspěvku: Re: Zadní pružiny na R8
PříspěvekNapsal: pon 27. kvě 2013 20:59:48 

Uvažuji o tom, že bych nechal vyrobit pružiny přesně dle výrobce, ale to by asi chtělo všechny najednou včetně předních. Mám teď dané všechny tlumiče nové, tak by to chtělo komplet. Ohledně tuhosti je to docela alchymie, správně naladit tlumení, takže bych se držel toho, co dříve již někdo odzkoušel. A nevěděl by pan Homolka, jaké jsou délky pružiny ve stlačeném stavu, případně správnou tuhost pružiny? Jinak pod pružinami jsou ještě pryžové podložky, prozatím jsem vystříhal dle originálu z materiálu EPDM90, ale připadá mi to jako moc měkký materiál.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]