V zimě jsem v Bratislavě a v Teplicích sehnal plasty - vnitřní ovládání pravého zrcátka, zadní spoiler a střešní lišty, hlavici řadící páky, (moje zůstávala v ruce) a 1 čudlík do dveří na zamykání. Zadní spoiler, který byl sice relativně bez koroze, ale kus ho chyběl jsem dal opravit u spec. firmy, která doplnila IPUR pěnu, zabrousila to do původního tvaru a nastříkala strukturním černým lakem, jako jsou boční plasty a nárazníky.
Předevčírem jsem namontoval vnitřní plast k ovládání pravého zrcátka, čudlík do dveří, vyměnil hlavu šaltpáky a našrouboval zadní spoiler. K tomu jsem na vůz namontoval repasovaná litá kola původního provedení, která jsem koupil před asi rokem a půl při akci v Sazené od p. Pupaly a na nich nové pneumatiky. K litým kolům mě zatím ještě chybí středové krytky, které sháním. Vůz velmi esteticky prokoukl.
Střešní lišty jsou ve špatném stavu, o opravu se musím pokusit sám, odborná firma kromě několika vyplnění dírek nebo zlomenin se s tím dál nechtěla zabývat, nemůže prý ručit za výsledek. Ve volných chvílích to vytmelím a nastříkám, ale moc si od výsledku neslibuji. ta popraskaná slída na povrchu asi není jakýmkoli způsobem opravitelná.
Včera jsem dal opravit přední část výfuku, trubku před katalyzátorem až po přírubu k výfukovému potrubí od válců. Bylo to nutné, při podzimní opravě výfuku neměl servis díly, musel je sehnat.
Teď musím ještě opravit přístrojovou desku, téměř nesvítí - vyměnit všechny žárovky, (je jich tam asi 15 nebo 20) nechat přetěsnit motor, trošku sákne olej u vany a nahoře u rozvodů. Neteče to, jen prolíná, ale jsem bohužel puntičkář. Spousta lidí by to nechala být. Bude mi to dělat ten servis, který rekonstruoval karoserii. Možná to tam povezu už pozítří, možná až příští týden. Tím budou rekonstrukční práce ukončeny.
Po dovolené se pak budu moci začít věnovat oživení interieru, scelení potahů asi na 3 místech a náhradě zetlelých částí na bocích zadních sedadel, potah volantu, vyčištění atd. Jakmile to udělám, bude vůz kompletní až na nové reflektory a kovové prahové lišty, které stále sháním, zatím bez úspěchu.
_________________ od 04 85 Renault R 11 GTX (phase I) 1,7 i; 55kW; červený od 30.3.18 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi (phase II) 2,0 96 kW červená Tiziano provedení L2H1-camper od 17.12.22 Renault Fluence 1,6 16v béžová metalíza
|