Příloha:
IMG_20220305_145001_2.jpg [ 32.52 KiB | Zobrazeno 11988 krát ]
Takže mám první havárii s Fluencem za sebou. Naboural do mě zezadu cyklista, který nedával pozor. Asi zrovna pil z flašky, kterou jsem našel ve svém voze. Hlavou prorazil zadní sklo, pořezal si obličej a vyrazil přední zuby. Já jsem zrovna stál u krajnice a telefonoval. Rána jako z děla, sklo jsem měl i ve vlasech, když se otočím, nikde nikdo kolem. Vylezu a po pravé straně za vozidlem se ze země sbírá zakrvavený cyklista, který v šoku hledá svoje zuby na silnici. Musel jsem mu volat sanitku, odvezli ho do nemocnice. 15 letý kluk. Mám pryč zadní okno, promáčklé víko kufru, odřený nárazník a proraženou zadní pravou svítilnu, tu část, co je na víku kufru. Na fotkách to poškození kufru ale moc zřetelné není, vyklepat to ale půjde.
Cesta zpátky asi 40 km domů z místa nehody v té zimě byla dost utrpení. Policajti, které jsem ze zákona kvůli zranění musel zavolat, mě ale pustili, i když auto není způsobilé kvůli tomu oknu k provozu podle zákona. Prý mi nechtějí komplikovat život ještě víc, když bude problém s vymáháním škody a není jisté, kdo a jak by odtah hradil. Byli slušní.
Jsem sice poškozený, ale musím to řešit asi z havarijního pojištění, protože jak známo, cyklisti povinné ručení nemají. Pojišťovna tvrdí, že mám oslovit rodiče, jestli nemá nějaké pojištění odpovědnosti a když ne, věc řešit ze svého havarijního a vymáhat spoluúčast, ovšem pokud bych trval na zachování bonusu, pak by pojišťovna po rodičích škodu také vymáhala.