Nejsem si jist, jestli to tady někoho bude zajímat. Dlouho jsem se odmlčel, místo kecání na netu jsem pracoval na zateplení a čalounění ložného prostoru v Pižmoni. Před tím jsem ještě nechal dělat výdřevu z 4 mm překližky. Z vozu bude obytňák. No a mám to hotové, dodělal jsem to včera 2 hodiny před půlnocí. Byla to celkově dřina jako hrom. Zpočátku jsem byl jakoby v rauši z toho lepidla, ale posléze jsem si zvykl, takže teď mám trochu "strach", aby mi to "nechybělo". Ten filc se špatně zpracovával, nedal se řezat, musel jsem ho stříhat ručně nůžkami, což nebylo nijak přesné a byl velmi rozměrově nestálý po nanesení lepidla. Zátěžák proti tomu byl, co se týká zpracování, téměř bezproblémový. Nikde mi to ale nezvarhánkovatělo. V celém tom spacím prostoru šlo sumárně o polepení ploch včetně výplní 3 dveří trochu nad 16 m2. Jenže se to lepilo oboustranně, na podklad i nalepovaný materiál a u té poslední vrstvy, kdy šel alkapren na savé plochy, se aspoň jedna z nich musela natírat 2x. Takže celkem 5x16 m2 = 80 m2 a ze 4/5 natíraný na savý podklad. To je pro srovnání více než podlaha celého průměrného 3+1 v paneláku natřená jednou vrstvou.
Spotřeba materiálu: 20 m2 šedý lehký zátěžák, 18,7 m2 netkaný filc, 11,5 litru lepidla Alkapren 50, 5 litrů toluenu, 2 štětce a 2 nože na řezání. Celkové náklady 6 250 Kč.
Mezitím mi truhlář udělal přířezy trámků a překližek podle rozměrů, které jsem si změřil a spočítal a začínám s výrobou postelí a skříněk pod nimi. Tohle jsem si sám původně dělat nechtěl, ale nesehnal jsem nikoho, kdo by byl ochotný mi to do konce června vyrobit, jen nařezat. Takže z amatérského autočalouníka se dnešním dnem stávám amatérským truhlářem. Skříňky budu dělat z překližky 6,5 mm potažené tmavohnědým lesklým povrchem a trámků 2,5x4 cm.
Příloha:
Boxer_19.JPG [ 27.71 KiB | Zobrazeno 10956 krát ]
Příloha:
Boxer_21.JPG [ 31.45 KiB | Zobrazeno 10956 krát ]
Příloha:
Boxer_23.JPG [ 27.78 KiB | Zobrazeno 10956 krát ]
Příloha:
Boxer_24.JPG [ 31.21 KiB | Zobrazeno 10956 krát ]
Příloha:
Boxer_25.JPG [ 34.65 KiB | Zobrazeno 10956 krát ]
Příloha:
Boxer_26.JPG [ 29.55 KiB | Zobrazeno 10956 krát ]