RENAULT CAR CLUB

Diskusní fórum Renault Car Clubu
Právě je čtv 28. bře 2024 18:54:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 14. srp 2017 2:26:46 
Offline
člen RCC

Registrován: ned 10. úno 2013 1:07:36
Příspěvky: 80
Minulý měsíc jsme se s tátou zůčastnili 6. mezinárodního srazu Renaultů 4, který se konal na okruhu ve Francouském Thenay. Na místě jsme strávili necelé 3 dny, od pátečního odpoledne do nedělního oběda. Osobně jsem se setkal s několika přáteli z Holandska, Itálie, Španělska, Slovinska a Velké Británie se kterými jsem si dříve jen dopisoval. Na hlavní louce bylo soustředěno mnoho vozidel, další přímo okolo stanů a dobových obytný přívěsů. Probíhaly spanilé jízdy po okruhu a některé vozy přijely jen na návštěvu, takže bylo pořád na co koukat. Na místě bylo i mnoho jiných modelů Renault - příbuzná R6 a Rodea, mnoho Estafette, R5 první generace, nějaké R8, R10, R12, R11, R15, R16, R20, Super 5, Fregate a dokonce i americký Renault Rambler, odtahové Saviemy a Goelette. Jídlo za přijatelné ceny se dalo pořídit ve stánkách na místě. Probíhala burza s novými i použitými díly, až jsem byl překvapen ze sortimentu nových dílů, prodej předmětů s Renault tématikou, večer koncert skupiny 4L Boys a poté hrál DJ z Estafetty starší kousky. Překážky terenního koutku byly překvapivě dobře zdolávány nejen vozy s pohonem všech kol Sinpar, ale i lehce upravenými čtyřkami pro 4L Trophy. V neděli ráno jsem si přivstali na místní bleší trh a podařilo se mi ulovit alespoň dobové Francouzské klíčenky. Prohlížení aut, nakupování dílů a povídání s fajn lidmi bohužel uteklo velice rychle.

http://otto96.rajce.idnes.cz/4L_Interna ... 17_Thenay/

V neděli jsme navštivili ještě zámek Chambord. V pondělí následovala návštěva Blois a muzea Matra v Romorantin-Lanthenay, kde byla umístěna, kromě standartní expozice i výstava s Americkou tematikou. Samozřejmě nesměly chybět vozy vzniklé spoluprací s Renaultem - Espacy a Avantime.

http://otto96.rajce.idnes.cz/Museum_Matra/

Postupně jsme se začali přesouvat k hranicím, a tak jsme další den navštívili muzeum Peugeot v Sochaux a večer dorazili do Německého Sinsheimu. Místní technické museum jsme shlédli ve středu a poté dojeli domů.

http://otto96.rajce.idnes.cz/Museum_Peugeot/

http://otto96.rajce.idnes.cz/Mueseum_Sinsheim/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14. srp 2017 8:49:43 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24. kvě 2012 21:03:15
Příspěvky: 1234
Bydliště: Kolín
Nádhera, díky za fotky, určitě se musím někdy na nějaký sraz do Francie podívat a ty muzea bych rád taká viděl :) Muselo to být super a krásné zážitky 8-)

_________________
Pavel V

https://picasaweb.google.com/103556816432908400020

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz