RENAULT CAR CLUB

Diskusní fórum Renault Car Clubu
Právě je čtv 28. bře 2024 13:06:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 22. srp 2022 0:56:33 
Offline
člen RCC
Uživatelský avatar

Registrován: úte 05. čer 2012 0:18:20
Příspěvky: 370
Pomalu bude končit čas dovolených a prázdnin, a tak přichází čas zvěstování anděla - tedy toho Velvarského ;) A letos to bude jeho jubilejní - 10. přílet, kterým se vám opět pokusí zpříjemnit podzimní dny a dopřát vám ještě jeden společný výlet a setkání klubu.

Oněch deset let uteklo rychle, jak už to u příjemných zážitků bývá. Protože se Anděl musel od začátku vypořádat s tím, že v podzimním dni (první říjnovou sobotu) se musí vzdát komfortu dvoudenní akce, ustálil se obvyklý program: ranní setkání ve Velvarech, dopolední přejezd do místa výletu, dovolila-li to situace, společný oběd a konečně večerní posezení s večeří.

Záměrně jsem výše zmínil dva atributy, které se staly obvyklými pro tento výlet - tj. den a program. Letošní jubilejní Anděl totiž musel sáhnout ke změnám.

1) letošní Velvarský Anděl se uskuteční 22. října (tedy nikoliv první, ale třetí říjnovou sobotu)
2) z programu bude letos vynechána společná večeře (nikoliv však na úkor komfortu účastníků, aspoň doufám)

Důvodem změny č. 1 je kombinace osobních a organizačních okolností, důvodem změny č. 2 je cíl výletu a částečně i změna č. 1, tj. posunutí dne konání výletu o dva týdny a tím i vyhlídka na již zkracující se den.

Vše ostatní ale pro vás hodlá Anděl při našem jubilejním setkání zachovat - tj. ranní pohoštění ve Velvarech, dobrou náladu a zajímavý cíl výletu.

Ach ano, cíl výletu - to je to, co v dosavadních řádcích postrádáte :) Během devíti let jsme zavítali na různá místa, která jsou Velvarům běhen zkracujícího se dne relativně dostupná a zároveň zajímavá. Zažili jsme spolu návštěvy zámků, památné hory Řípu, plavbu lodí, návštěvy muzeí... Snad všechny výlety byly zajímavé (aspoň v to doufám), ale dle ohlasů asi nejúspěšnější byly dva Andělé - s výletem do Lužné u Rakovníka a s výletem do skanzenu v Zubrnicích. A protože se bohužel ne všichni mohli zúčastnit setkání každoročně, inspiroval mě názor některých ze zúčastněných, abychom se na místo některých ze zvláště vydařených výletů letos vrátili.

Z počátku jsem váhal, protože asi všichni víme, jak někdy bývá ošemetné vstoupit podruhé do stejné řeky. Ale nakonec proč ne. Uděláme zase vše pro to, aby se i na desátého Anděla v dobrém vzpomínalo, a kdyby mu to náhodou nějak v té řece nevyšlo, tak snad mu to odpustíte ;)

Tedy letos se po osmi letech vrátíme do skanzenu v Zubrnicích V roce 2014 Andělovi přálo počasí i atmosféra, která na všechny ve vesničce se zastaveným časem čekala. Stejně jako na přilehlé železniční zastávce, která je rovněž krásným svědkem zašlých časů. Ve světnici tam na nás čekala totiž hospodyně u kachlové pece a vařila lahodnou kávu, pekla buchty... A bylo to moc fajn :D Zřejmě tyto vzpomínky, stejně jako atmosféra staré školy, statků, obchodu, návsi se studnou, nádraží poslaly Anděla z roku 2014 do užšího výběru na letošní rok. Na ono rčení o řece jsem si bohužel musel vzpomenout hned na začátku zařizování výletu - ona hospodyně, která pro nás tehdy vykouzlila útulno ve staré světnici bohužel již zemřela :( Avšak podařilo se mi se správou skanzenu domluvit další ochotnou paní, která na krásný počin své předchůdkyně naváže a světnice zase bude.
Tentokrát se mi podařilo vyjednat navíc povolení parkovat s veterány na historické návsi. Ostatní zůstanou se svými vozy nad vesničkou na parkovišti, tak jako minule.

Skanzen i nádraží si často zahrají v různých filmech. Jen namátkou - Rebelové, pohádka Dešťová víla...

Další aktuální informace budou ještě přidávány, a tak mi nyní dovolte závěrem uvést již jen několik souhrnných informací:


- datum konání: 22. října 2022
- kde: "u nás" - viz výše ;)
- čas příjezdu na snídani: od půl deváté (ale pokud někdo dorazí o něco dříve, určitě ho nevyženeme, jen třeba nebude ještě vše připraveno)
- čas odjezdu na výlet: rádi bychom v 10 hodin, ale víme, že pravděpodobnější je hodina 11. :)
- cíl výletu: hezký skanzen v krásné krajině Českého středohoří (http://www.zubrnice.cz/).


Společná večeře byla letos z programu vypuštěna, protože občerstvení se bude zúčastněným podávat jak tradičně u nás na zahradě, tak potom ve skanzenu. Dalším důvodem byla také snaha, aby pobyty ve Velvarech, a potom ve skanzenu, nebyly uspěchané. A konečně, abyste nebyli potom uspěchaní ani vy při rozjezdu do domovů a mohli jste vyjet ještě za světla, kterého bude o letošním posunutém Andělovi rychleji ubývat.

A pro ty, kteří s námi v Zubrnicích ještě nebyli, ale i pro ty co byli a chtějí si vzpomínky osvěžit, přikládám odkaz na fotogalerii: https://photos.app.goo.gl/XETgWBM8bMyABrR48

Těšíme se na vás.

_________________
Radek

Renault 9 TL, phase I, 1397 ccm, 43 kW, r. v. 1983
Renault 19 RT, phase 2, 1721 ccm, 54 kW, r. v. 1992
Renault 16 TX, 1647 ccm, 68,4 kW, r. v. 1976
Renault Thalia Expression, 1390 ccm, 55 kW, r. v. 2003


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24. srp 2022 15:21:13 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24. kvě 2012 21:03:15
Příspěvky: 1234
Bydliště: Kolín
Radku, děkuji za zveřejnění data a programu setkání v rámci letošní Velvarského |Anděla, už se moc těším, až všechny uvidím a podíváme se i do Zubrnic :)

_________________
Pavel V

https://picasaweb.google.com/103556816432908400020

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10. zář 2022 8:06:28 
Offline
člen RCC

Registrován: sob 09. čer 2012 15:38:59
Příspěvky: 191
Bydliště: Brno
Ahoj Radku,
Asi to bude beze mne, posun termínu mi koliduje s devadesátinami mé matky.
Ať se to vydaří jako vždy.
P.S
Navíc prodávám - dávam do dobrých rukou SAFRANA - viz samostný článek v sekci PRODEJ.
Zdravím
Milan Voda
Brno

_________________
Safrane V6 3,0 RXE (Voiture présidentielle)
Avantime V6 3,0 Privilége (Violette)
Super5 GTE 1,7 Blue Rider
a dalších více něž 555 ks 43x menších na http://www.autosalon.cf.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 17. zář 2022 5:51:37 
Offline
člen RCC

Registrován: sob 09. čer 2012 15:38:59
Příspěvky: 191
Bydliště: Brno
milan/43 píše:
Ahoj Radku,
Asi to bude beze mne, posun termínu mi koliduje s devadesátinami mé matky.
Ať se to vydaří jako vždy.
P.S
Navíc prodávám - dávam do dobrých rukou SAFRANA - viz samostný článek v sekci PRODEJ.
Zdravím
Milan Voda
Brno


Ahoj, velmi mne překvapil, kolik fandů renautu se během týdne ozvalo. Všem moc děkuji za zájem, nedat SAFRANA na vrakáč. Pokud vše vyjde, tak jde dorukou nejpovolanějších...více v sekci prodej.
Milan
Radku, promiň, že jsem to napsal i sem, kam to podle sekce nepatří. Ale svým způsobem patří,,,Anděl je totiž o setkání lidí, kterým značka RENAULT říká víc než ostatním. A zůstat věrný této značce chce i kus srdce a nadšení. Zvláště proti koncernistům, tech posměškú na kvalitu a já nevím co ještě...to nebylo vůbec lehké značku RENAULT obhajovat. I já párkrát polevil a pochyboval...ale včerejšek mi vlil znovu RENAULTí krev do žil....více v sekci prodej.

Je úplně jedno, jaké bude počasí na sraz, setkají se lidé, kteří si budou mít co říct, i když venku bude nevlídno.....
a to znamená již dopředu, že anděl se opět vydaří. Tím jsem si jistý.
Milan

_________________
Safrane V6 3,0 RXE (Voiture présidentielle)
Avantime V6 3,0 Privilége (Violette)
Super5 GTE 1,7 Blue Rider
a dalších více něž 555 ks 43x menších na http://www.autosalon.cf.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2022 23:54:22 
Offline
člen RCC
Uživatelský avatar

Registrován: úte 05. čer 2012 0:18:20
Příspěvky: 370
Milane, kamaráde, jak bych se mohl za Tvůj příspěvek se Safranem v tomto vlákně zlobit. Nemohl, jednoduše ze dvou důvodů:
1) již dlouho jsem zde nečetl řádky takto napsané od srdce
2) jsem jenom rád, že andělské vlákno mohlo přispět k záchraně tak skvělého auta, které už bohužel žádného "spalovacího" následovníka ve své třídě nezíská

Kdybys věděl, jak Ti rozumím když píšeš o pocitech v oživlém Safranu po tak dlouhé době... To může prožít opravdu jen srdcař a je to zážitek kategorie, který si vychutnávám třeba v šestnáctce, která téměř po padesáti letech, třeba po čtvrtletním odstavení, chytne napodruhé, max. napotřetí... bez pomoci elektrické pumpy, v tu chvíli mi letí hlavou mix vzpomínek na doby mládí tohoto auta (kdy, bohužel, naši "koncernisté, mohli shlížet jen smutek opouštějící linky v AZNP), ale i zážitky z doby současné. Je to prostě krása, když před očima oživnou budíky s ručičkami, které něčí hlava, či hlavy, vymyslely a něčí ruce smontovaly před tolika lety a jejichž práce je pořád elegantní a funkční. Nebo chvíle s devítkou v odpoledni francouzského babího léta, kdy uháněla v levém pruhu po dálnici do Versailles s komfortem a elegancí, kterou se v AZNP nemohlo podařit vymáčknout ani z o mnoho let mladšího Favorita, který je právě oslavován. Ale nechme koncernistů, o kterých si asi oba myslíme shovívavě své, nechme sentimentu. Ale nebo přeci... Já, doufám, si už brzy do sbírky těch krásných zážitků přidám další - až vejdu do garáže, nechám šestnáctku, aby si zapředla, a potom odjela... do Paříže :D Tak jako před třemi roky jednoduše odjela do Alsaska, tak teď odjede do Paříže po dálnicích pro které ji Renault postavil. Mého kolegu s poměrně zánovním fordem moment takového rána doslova fascinuje, neboť dle jeho slov si on při občasných poruchách motoru či elektroniky takovou dlouhou cestu neumí představit.

Takže Milane, naopak díky a máš pravdu, Anděl se vydaří, ať bude počasí jaké chce. Důležité je, aby chtěli ti, co přijedou - srdcaři ;)

_________________
Radek

Renault 9 TL, phase I, 1397 ccm, 43 kW, r. v. 1983
Renault 19 RT, phase 2, 1721 ccm, 54 kW, r. v. 1992
Renault 16 TX, 1647 ccm, 68,4 kW, r. v. 1976
Renault Thalia Expression, 1390 ccm, 55 kW, r. v. 2003


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2022 22:53:49 
Offline
člen RCC
Uživatelský avatar

Registrován: úte 05. čer 2012 0:18:20
Příspěvky: 370
Tak Andělův čas přichází, byť letos s odkladem. Snad to ale nebude na úkor příjemných zážitků z výletu. Snažím se pro to udělat maximum. Tedy poslední shrnutí:
- vrata budou otevřena tradičně od 8:30
- pohoštění v zahradě zajištěno - rovněž tradičně ;) Vzhledem k tomu, že se do letošního programu nevešel společný oběd, bude velvarské pohoštění posíleno v počtu chlebíčků a zákusků. Tak snad se dostane i na opozdilce
- 10:45 hodin proslov předsedy a mé maličkosti na balkónku u TGM
- 11 hodin focení pod Andělem (mimochodem, víte že se jmenuje Ludvík? :D )
- 11:30 odjezd přes Roudnici nad Labem do Zubrnic (jede se vesměs po kvalitních silnicích, samozřejmě mimo dálnici) - cca 50 km
- 12:30 příjezd do Zubrnic (starší renaulty s parkováním na návsi, ostatní na parkovišti u hřbitova nad Zubrnicemi (kolem tohoto parkoviště budeme přijíždět))
- od této chvíle jsou Zubrnice, aspoň na odpoledne, vaše. Ve statku kdysi přestěhovaném z Loubí u Doks u Máchova jezera nás bude ve vyhřáté světnici očekávat hospodyně paní Gita, která bude péci koláčky a vařit kávu i čaj
- samozřejmě je doporučena prohlídka skanzenu s výkladem (asi se budeme muset rozdělit na dvě skupiny, takže ne že ta skupinu co půjde jako druhá zbaští všechny koláčky skupině první ;) )
- nádraží i mlýn určitě neopomeňte také navštívit
- odjezd domů ze Zubrnic je už individuální, dle vaší nálady a času
- Ludvík slíbil dobré počasí...

Pro navození atmosféry aspoň několik fotografií z předchozí soboty, kdy jsme byli domluvit organizaci naší návštěvy. Nashledanou v sobotu.


Přílohy:
20221015_145717_m.jpg
20221015_145717_m.jpg [ 40.78 KiB | Zobrazeno 3135 krát ]
20221015_154058_m.jpg
20221015_154058_m.jpg [ 73.16 KiB | Zobrazeno 3135 krát ]
20221015_152309_m.jpg
20221015_152309_m.jpg [ 68.06 KiB | Zobrazeno 3135 krát ]

_________________
Radek

Renault 9 TL, phase I, 1397 ccm, 43 kW, r. v. 1983
Renault 19 RT, phase 2, 1721 ccm, 54 kW, r. v. 1992
Renault 16 TX, 1647 ccm, 68,4 kW, r. v. 1976
Renault Thalia Expression, 1390 ccm, 55 kW, r. v. 2003
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 21. říj 2022 12:29:50 
Offline
člen RCC

Registrován: úte 29. kvě 2012 15:07:33
Příspěvky: 473
Bydliště: Praha 8
Ahoj klube,

dojedu se za vámi podívat, ale na výlet nepojedu, karbu stále zlobí:(

P.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 07. lis 2022 1:02:52 
Offline
člen RCC

Registrován: čtv 10. čer 2021 20:38:03
Příspěvky: 3
Zde je odkaz na fotky z 10.Velvarského anděla
https://photos.app.goo.gl/Bj7Kzvyh9Xjt77cd8


Přílohy:
IMG_9018.JPG
IMG_9018.JPG [ 364.62 KiB | Zobrazeno 2810 krát ]
IMG_9244.JPG
IMG_9244.JPG [ 392.36 KiB | Zobrazeno 2810 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2022 23:12:26 
Offline
člen RCC
Uživatelský avatar

Registrován: úte 05. čer 2012 0:18:20
Příspěvky: 370
Dovolte mi zde, asi už poslední, ohlédnutí za letošním jubilejním Andělem. Proti zvyklostem posunutém až na třetí říjnovou sobotu - a bohužel sobotu, aspoň z počátku, deštivou. Zkrátka podzimní. Po všech přípravách při sobotním ranním pohlédnutím z okna to byl pro mě věru rozpačitý pocit. Pocit, že počasí vás mnohé odradí od každoročního výletu, že zkrátka Anděl letos vzlétne téměř osamocen. Ale stal se malý zázrak. Anebo ne zázrak, ale projevila se přirozená a hezká soudružnost nás všech, kteří se v rámci klubu a vztahu k francouzským vozům setkáváme :D Přijeli jste a mnozí z vás i se staršími, hýčkanými, vozy. Byť počasí věru výletní nebylo. Měl jsem, a dosud mám, velkou radost. Všichni jste mě potěšili. Nemohu zde vyjmenovávat všechny příjemné postřehy z vaší návštěvy, tak mi aspoň dovolte ocenit třeba Michalovu dalekou cestu. Přicestoval z domova do Kolína, kde jej Pavel vyzvedl a přijeli spolu. Byť to byl pro Michala opravdu dlouhý den s cestováním takřka na otočku, jen věcně podotkl "Však musím podpořit kamaráda" :D Díky. A nesmím zapomenout na Jirku Holinku, který dorazil s maminkou a dcerkou tatínkovou Dauphine, která ke klubu již nedomyslitelně patří. Když jsem potom slyšel v jaké mlze jste se vraceli, byl jsem opravdu šťastný že se nikomu nic nestalo. Tím spíše pokud se mlhou prodírala stařičká Dauphine, která ale už asi projela ledasčím ;) Díky. Nebo Mario s Magdou, také to neměli za rohem :) Či Petr, který se přijel podívat aspoň do zahrady, byť měl trable s karburátorem... Jirka, Honza... zkrátka všichni. A ještě jednou díky všem i klubu, bez jeho přispění bych si nemohl dovolit zajistit tak bohaté pohoštění ve Velvarech i v Zubrnicích. A když mluvím o pohoštění, díky všem hospodyňkám, které zavedly tak krásnou tradici vlastních příspěvků k pohoštění :)

Chcete-li, projděte se fotkami níže uvedeným albem, abyste si výlet připomněli. Ať již ranní setkání v zahradě, nebo třeba útulno ve světnici u paní Gity.

Pro vedení jubilejní kolony jsem letos zvolil tátovu devítku, která také pamatuje ledacos z naší historie podobně jako zmíněná Dauphine (chvíle šťastné z mého dětství a rodiny či nedávný výlet do Francie, chvíle smutné v podobě kolon rusáků kterými se díky tátovým výborným řidičským vlastnostem prodírávala vždy v létě serpentinami cestou do Stráže pod Ralskem, nebo na rozloučení s tátou). Šestnáctka letos zůstala odpočívat po letošní Francii v garáži, kde se pomyslně vzhlížela v odlesku vrat garáže jak kdysi vtipně podotkl Milan Voda :D Letos k tomu měla důvod. Po opravdu výborné cestě k Versailles, kde si vyzvedla hlavní cenu soutěže elegance, se otočila a zase spokojeně odjela domů uspávajíc na dálnici svou posádku. Jakoby pro ni čas neplatil a navzdory blížící se elektromobilitě :( Omlouvám se za sentiment i pochlubení se. Ale s kým, než s vámi to sdílet ;)

Na shledanou za rok :) a děkuji Alešovi za příspěvek.

P.S Pozorný účastník výletu jistě v albu odhalí jednu fotku, která sice ze sobotního dne nepochází, ale která s letošním Andělem souvisí. Bez obou, kdož na této fotce jsou, by přípravy výletu neproběhly, přičemž ta mladší na fotce je po letité doslova každodenní výborné službě (odpočívala vždy jen tři víkendy v měsíci) u mě v důchodu :D Ta starší to měla podobné, ale ta si na důchod ještě počká :D :D

https://photos.app.goo.gl/uor3NoMXH3JHjcp16

_________________
Radek

Renault 9 TL, phase I, 1397 ccm, 43 kW, r. v. 1983
Renault 19 RT, phase 2, 1721 ccm, 54 kW, r. v. 1992
Renault 16 TX, 1647 ccm, 68,4 kW, r. v. 1976
Renault Thalia Expression, 1390 ccm, 55 kW, r. v. 2003


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz