Mám klasická garážová výklopná vrata, která mají po stranách dvě pružiny. A v tom je háček. Vrata jsou samozřejmě starší a tak se bojím, aby se pružina nesesmekla nebo nepraskla a nepoškodila auto. Napadlo mě provléci pružinou lanko, které by při prasknutí zamezilo pohybu pružiny. Ale ještě lepší se mi zdá vyvážit vrata závažím. Kdysi jsem někde viděl, že měl někdo zavěšený takový železný podlouhlý obal naplněný cihlami a to fungovalo jako závaží. Ale nikde to nemůžu sehnat. A ještě mě napadlo řešení, že by se dal použít hrubý pytel, naplněný třeba pískem. To by bylo ještě bezpečnější k autu. Ale zase - nemohu ho sehnat. Pytel musí být podlouhlý, úzký...musí vydržet váhu toho písku (ucha). Nemáte někdo náhodou nápad, kde by se něco takového dalo sehnat, případně co by ještě mohlo fungovat, jako protizávaží na garážová vrata?
_________________ Renault 11 GTL, phase I, 1397 ccm, 49 kW, 5 dv., r.v. 1986 Renault Espace I 2000 TSE, phase II, 1995 ccm, 74 kW, 5 dv., r.v. 1990 Renault Clio III Grandtour, phase II, 1149 ccm, 16V, 55 kW, r.v. 2010 Karosa LC 735, typ 735.40, ex. Armáda ČR, r.v.1988 Jawa 50 Pionýr, typ 20, ex. ČSLA, r.v. 1979
|