Na rajče ani na jinou zeleninu to dávat nebudu. Vlastně jsem zveřejnil všechny fotky, které jsem dělal, nebo skoro všechny. Neutápím se ve vzpominkách. Ta červená je podle originálu. Tam kde to dělali jsou super klempíři a lakýrníci, i když nejlevnější to tam není. Současně s mým tam dělali Škodu sedana z 50. let, nějaký německý vůz z 30. let a amerického pickupa s 20. let vše minulého století. Oni prý na těchto zakázkách moc nevydělávají, nemůžou tam prý účtovat ceny jako u nových aut pro pojišťovny a ekonomicky to nemají rádi, ale berou to, aby zaměstnance udržovali na úrovni znalostí špičkové práce. Je to relativně malý značkový servis a prodejna Škoda. Přišel jsem na ně náhodou, spíše oni na mně, když jsem měl bouračku kdysi dávno, někdy v r. 2003 s Octávií někde u Jesenice. Jelo kolem auto, zastavilo, vylezl chlap, chvíli na to kouká a pak povídá, že má ve Voticích opravnu na Škodovky, (později jsem zjistli, že má i ve Vlašimi) a že mi to spraví, vídí, že to je rána kolem 200 tisíc ceny za opravu. Na to jsem mu řekl, že ale pojišťovna hradí odtah do nejbližší opravny a on na to, ať se nestarám a nic neřeším, to je prý jeho problém. Někam zavolal a asi tak za 45 minut přijel jeho odtahový vůz a přivezl Fábii. Tu složili, naložili mojí oktávku. Tu Fábii ať si prý nechám po dobu opravy a zdarma. Jen ať to ohlásím na pojišťovnu a tím to pro mne končí. Po asi tak týdnu a půl zavolal, že to má hotové, a že to byla velká oprava, takže mi to přiveze domů, aby to cestou vyzkoušel, jestli je všechno O.K. Podotýkám, že šlo o cca 100 km. Přijel, u kafe v obýváku jsem mu podepsal přijímací list, vyúčtování zakázky, zaplatil 5% spoluúčast, on nasedl do své Fábie a odfrčel. Vůbec jsem tenkrát nemusel tu opravnu ani navštívit a auto bylo, jako kdyby přijelo z té původní cesty, jen o týden a půl později. Od té doby tam jezdím, a že je to už 15,5 roku na klempířské a lakýrnické opravy, někdy i na mechanické, (ale to se mi většinou nevyplatí vzhledem ke vzálenosti, moc velké časové nároky na zorganizování dojezdu a odjezdu). Bez ohledu na značku vozu, takovými detaily, jako je značka vozu se tam nezabývají, takže jsem tam opravoval Hyundai, Dacie, hlavně tu první MCV a teď i veterána.
_________________ od 04 85 Renault R 11 GTX (phase I) 1,7 i; 55kW; červený od 30.3.18 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi (phase II) 2,0 96 kW červená Tiziano provedení L2H1-camper od 17.12.22 Renault Fluence 1,6 16v béžová metalíza
|