Tak se nás na sraz 2cv klubu Jesenice v sobotu do Nespek vydalo celkem 6 Renaultů. Já s R12 vedoucí za sebou kolonu z Kolína, tedy R8 Jirky H ml. a R Dauphine Gordini Jirky H st. Dále přijel Tomáš s R21 a Michal s R11 GTL. Dopoledne se také přijel podívat Richard s otcem Ottou a odpoledne ještě přijel pan Louša s R15. Dopoledne po příjezdu na místo srazu jsem nejdříve nevěřil tabulce s šipkou vedoucí na rozblácenou cestu a pokračoval tak dále po asfaltové cestě. Ale opravdu ta tabulka s šipkou byla myšlena vážně a tak po nejednoduchém otočení zpět jsme sjeli na onu rozbahněnou cestu na louku. Zaparkovali jsme auta v řadě vedle Simkařů. Rychle jsme zjistili že ne vše na zemi je bláto a tak jsem se hned vybaven lepší obuví přezul a stále koukal kam šlápnout. První dojem u mě byl,že jsem začal litovat cesty na tuto akci. Ale během dopoledne se lepšilo počasí a všem se nálada zlepšila. Měli jsme možnost si zajezdit v upraveném Citroenu 2cv na soutěžní trati. V místní stodolohospodě se konala přednáška s první pomocí od zkušené záchranářky. Po poledni se uskutečnila spanilá jízda do nedalekého muzea a depozitáře kočárů a vybavení pro koně. Prohlídka s odborným výkladem byla zajímavá a poučná. Citroenáři jsou opravdu příjemní lidé a jsem rád, že jsem je mohl poznat
Po prohlídce muzea a depozitáře se účastníci srazu vraceli zpět na louku do Nespek. Já se ale již rozhodl nevracet a využít tak zbytek odpoledne k soukromé návštěvě kamaráda. Po příjezdu domů jsem se ale ještě zastavil v mycím boxu abych hadicí s vodou opláchl nejhorší bláto a špínu z auta. Celkově bych akci hodnotil kladně a sobota tak byla příjemně prožitá
foto
https://plus.google.com/photos/10355681 ... banner=pwa