Občas se stanou věci či nastanou okamžiky, které sice v mysli dlouho dobu nosíme, ale protože nám přijdou nereálné, tak je postupně zapomínáme. A pak se náhle vynoří a s sebou nám připomenou nějakou dávnou vzpomínku, se kterou jsou v naší mysli léta svázané. Přesně to se nyní přihodilo mně, když jsem narazil na inzerát prodeje vozu R16, jenž kdysi patřil herci p. Brzobohatému. O existenci vozu jsem od dětství věděl díky rozhovoru s p. Brzobohatým pro někdejší Svět Motorů. V závěru rozhovoru osobnosti v dané rubrice vždy hovořily o svých vozech, jaké měly, vystřídaly atd. Pan Brzobohatý zavzpomínal na svůj R16 a jeho poslední věta mi zůstala v paměti... "
... poslyšte, to byl skvělý vůz. Vlastně už ani nevím, proč jsem ho prodal.". Tolik poklona skvělého člověka a herce vozu, který bezesporu skvělým byl a je. Bohužel nikdy jsem fotografii jeho vozu neviděl a ani jsem nemohl vědět, zda se někde dochoval. A dochoval včetně TP. A je nyní na prodej a čeká na svou renovaci.
Současný pan majitel je velmi vstřícný a poskytl mi nějaké fotky, z nichž některé zde s jeho svolením zveřejňuji. Mohl jsem nahlédnout i do TP - ano, vůz je autentický.
K vozu je i velké množství náhradních dílů. Cenu event. sdělí sám majitel, je dle mého názoru odpovídající jednak danému typu vozu, a jednak i jeho historii se slavným majitelem. Osobně bych byl rád, kdyby se vůz dostal do dobrých rukou a mohl se vrátit k životu a mohli jsme jej potkávat, třeba jako R16 TS p. Broma.
https://auto.bazos.cz/inzerat/157842212 ... bohaty.php