Prázdniny a dovolené jsou sice v plném proudu, ale anděl na nároží našeho domu mi dnes připomněl, že přichází čas na přípravu loučení s letošní sezónou. Tedy čas na přípravu
Velvarského anděla 2014 Proti loňskému andělovi jsme se rozhodli učinit dvě změny, snad ku spokojenosti všech:
- setkání bude organizováno jako jednodenní (sobotní) s tím, že neděli si každý zařídí dle svých přání a možností
- večerní program a ubytování již nebudou ve Velvarech (je tomu tak ze dvou důvodů: jednak ztížená dostupnost náměstí díky uzavření jediného mostu přes místní potok, a dále určité výhrady některých loňských účastníků ke službám místního pensionu).
Co zůstává stejné?
- ranní sraz ve Velvarech "u nás" - tedy U Cukrovaru 235
- snídaně ve vyhřátém (v rámci možností) prvorepublikovém altánku
- snaha připravit pro všechny hezký den, nejen s Renaulty (pro Jirku: podvolil jsem se
)
Nyní k důležitým informacím:
-
datum konání: 4. října 2014
-
kde: "u nás" - viz výše
-
čas příjezdu na snídani: mezi 8. a 9. hodinou
-
čas odjezdu na výlet: rádi bychom v 10 hodin
-
místo konání odpolední a večerní části akce: pension Marina Vltava (
http://marinavltava.cz/), který nabízí dobrou kuchyni, hezké prostředí a komfortní ubytování s výhledem na Vltavu, snad za přijatelnou cenu. Kapacita je 25 lůžek. Rezervaci ubytování (samozřejmě s možností ubytovat se z pátku na sobotu i ze soboty na neděli) si každý provádí sám dle kontaktů z uvedeného odkazu. Odvolejte se prosím při rezervaci na náš klub, domluvil jsem termín pro naše rezervace do poloviny září. Raději to ale nenechávejte na poslední chvíli, pochopil jsem že případná svatba by měla přednost i před vypršením termínu dohodnutého pro rezervace. Parkování je v areálu maríny, který je na noc uzavřen a sledován kamerami.
-
cíl výletu: hezký skanzen v krásné krajině Českého středohoří (
http://www.zubrnice.cz/). Ze skanzenu pojedeme do nelahozevské maríny. Podle času je možná ještě návštěva zámku či rodného domu Antonína Dvořáka v Nelahozevsi. Kdo bude přespávat, jistě poslední dva cíle výletu stihne v neděli.
Ty z vás, kdož se budete ubytovávat v maríně již v pátek rádi přivítáme ve Velvarech i v páteční večer. Autem je to z Nelahozevse do Velvar kousek. Pokud se vejdeme, můžeme posedět ve sklípku, řidiči samozřejmě o limonádě
Dodatečně ještě vložím mapu objíždky do Velvar, zejména pro ty co znají cestu přes uzavřený most. Vzhledem ke vzdálenosti skanzenu (cca 1 hodina jízdy z Velvar i Nelahozevse) raději počítejte s pozdním obědem. Je lepší věnovat čas prohlídce skanzenu (bude na co koukat) a zbytek dne v Nelahozevsi si nechat na jídlo, povídání, zábavu.
Informace budu průběžně aktualizovat. Prosím ale, abyste mi dali vědět (ideálně v tomto vlákně), až budete rozhodnuti zúčastnit se. Potřebuji znát přibližný počet lidí pro organizaci návštěvy skanzenu i maríny.
Nezbývá než si přát, aby nám počasí i letos přálo. Těšíme se na vás.