První vůz Tak jsem už zase tak trochu zpátky mezi vámi. Jak postupně konsoliduju situaci po rozvodu, tak včera jsem koupil v Pardubicích v AAA bazaru Dacia Logan sedan I. verze 2 - po faceliftu rok výroby 2011, po dlouhé době ojetinu. Jde o provedení v benzinu, 1,2 16V 55kW, neboli s motorem francouzské výroby, který se dával např. do Renaultu Thalia. Barva červená Passion, jsem na ní zavedený z prvního MCV I. Vůz měl najeto necelých 25 tis. Km, de facto stav nového vozu a je ve velmi pěkném stavu. Cena 86 tisíc Kč. Fakt je, že jezdit s tou dodávkou od H do práce bylo dost peklo, jak ekonomicky, tak s parkováním.
Vůz je perfektně holý, přesně podle mého gusta, vůbec žádný komfort, nárazníky černé, stahování okem pádly, nemá ani rádio ani palubní počítač, žádné elektrické centrální zamykání. Jen základní vybavení asi tak na úrovni poloviny 70. let minulého století. To znamená, že je předpoklad minimálních nákladů na servis v důsledku poruch elektrického vybavení a tím pádem co možná nejlevnější provoz. Jediná výbava navíc je couvací signalizace. Rádio tam možná dám, mám ho doma z předchozí Dacie MCV I, co mi odtáhla bývalka, po vykradení jsem ho nenamontoval a nechal v krabici ve skříni. Ještě dokoupím gumové koberečky, ale jinak ten samohyb nechám tak, jak je. Zpracování interieru dokonalé, vevnitř nic ani nevrzne. Jede velmi pěkně, je dynamická, motor je lépe zpřevodovaný než u Thalie, která byla hrozně líná. Původně jsem chtěl koupit Renaulta Thalii, abych byl opět renaulťák, měli jich několik do 20 tis. km projezdu, ale prodávali to, třeba z r. 2013 (nájezd 13 tis. km) s úplně holou základní výbavou za 146 tis. Tak jsem se tam s nimi chytil, protože jsem řekl, že nebudu kupovat skoro 4 roky staré auto za cenu o 23 tis. Kč vyšší, než stálo v základní ceně tehdy nové. A šel jsem do Logana. Už se těším, až budu šrámy na nárazníku "lakovat" krémem na boty. Fotku dodám později až jí udělám, přivezl jsem to včera večer.
_________________ od 04 85 Renault R 11 GTX (phase I) 1,7 i; 55kW; červený od 30.3.18 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi (phase II) 2,0 96 kW červená Tiziano provedení L2H1-camper od 17.12.22 Renault Fluence 1,6 16v béžová metalíza
|