Tak jsme nedojeli. Chtěli jsme na 2 dny do Třeboně, nakonec na Moravské kolečko a z něj do termálů v Maďarsku s návratem ve středu 8.5. V opravovaném úseku mezi Benešovem a Olbramovicemi ve středních Čechách cestou do Třeboně jsme narazili do v cestě trčícího pruhovaného „žbrlení“, které mělo vyznačovat jízdní pruh, ale kdosi ho tam dal tak ležérně, že zúžil pruh až k neprojetí pro můj vůz široký 2,6 metru. Porazili jsme to žbrlení pravým zrcátkem. To se prorazilo skrz naskrz, což by ještě nebylo to nejhorší, ale úlomek proniklý dovnitř tam poškodil elektrické vedení, vytrhl nějaké dráty a něco se tam zkratovalo. To, že nešlo ovládat zrcátko, by nebylo to nejhorší, ale po příjezdu do Třeboně, kde jsme měli v plánu pobýt první 2 dny cesty v kempu, se ukázalo, že jsou problémy se zamykáním vozu, který nešel zamykat (a když se to náhodu povedlo, pak zase nšel odemknout) a tento náš vůz - bydlík - od Peugeotu nemá zámek mechanický, jen elektrický. Takže přímo z Třeboně jsem zjišťoval, kolik bude stát oprava a bylo mi řečeno, že cca 10 tisíc. To všem znamenalo věc oznámit na pojišťovně, i když budu platit spoluúčást 5 tisíc, pořád to nebude 10. Do opravny to povezu k Domanskému v Praze na Stodůlkách v úterý 7.5. Proto jsem se rozhodl v cestě nepokračovat a vrátit se domů, neboť s nezamykateným vozem se ani na Moravské kolečko ani do zahraničí jet nedalo. Naštěstí k jinému poškození vozu nedošlo, karoserie vyvázla bez poškození.
Tentokrát jsem rozhodnutý zjistit, kdo je investorem opravy a rozdíl škody vymáhat právní cestou, protože to, jak tam ty vodící překážky byly umístěné překračují všechny meze a bylo jich tam povalených velmi mnoho. Jak to tam vypadalo ukazuje fotka z úseku, kde se mi to stalo.
Jinak jsme v Třeboni strávili příjemné 2 dny, navštívili zámek, město a měli se jinak dobře.
Příloha:
Nehoda_1.jpg [ 25.52 KiB | Zobrazeno 6761 krát ]
Příloha:
DSC00071.JPG [ 31.4 KiB | Zobrazeno 6761 krát ]
Příloha:
Třeboň_3.5.19.jpg [ 39.7 KiB | Zobrazeno 6761 krát ]