Dnes jsem přivezl domů úplně nový
Hyundai I30 (Phase III.) Combi 1,6 CRDi. Tricolor, což je vůz ve velmi rozsáhlé výbavě. Protože budím dojem, že kupuji ortodoxně jen červené vozy, jak mi tuhle řekl Petr Pupala, což byla asi pravda, tentokrát jsem koupil vůz tmavomodrý, abych dokázal, že umím jezdit i s jinými barvami. (Objektivně řečeno - oni totiž jiný než ten modrý neměli). Záruka vozu je 5 letá.
Jenže jsem ho pořídil v akci, kde mi dali slevu 30,5 % z ceníkové ceny vozu (545 tisíc), ovšem při použití jejich financování, při platbě hotovostí by žádná sleva nebyla. Pro tentokrát byl nejlevnější operativní leasing, ne úvěry. Nebyla třeba akontace a smluvní nájezd je 100 tis. km, splátky spočítali na 6 200,- Kč z té zlevněné ceny, z toho necelých 1000 je pojištění. Za těch 5 let zaplatím cca 57% z ceníkové ceny a 77% z té slevové a podle konkrétní mé situace za těch 5 let se pak rozhodnu, jestli jim vůz nechám (a nebudu mít starosti s prodejem), anebo si ho odkoupím.
Má to nízkootáčkový motor v E6 a spalovačem sazí ve výfuku za pomoci přidávání močoviny. Udávaná spotřeba bude asi o 2 litry nižší, než u benzinové Dacie, což vzhledem k projezdu přinese průměrně úsporu 1000 Kč/měsíc na PHM.
Podotýkám, že jsem se ptal na Renaulta Grandtoura nejdříve, ale tam neměli žádné tak výhodné akční podmínky. A já mám Hyundaje rád....
Příloha:
Hyundai_I30_Stellar_Blue_1_web.jpg [ 37.1 KiB | Zobrazeno 7094 krát ]
Příloha:
Hyundai_i30_Stellar_Blue_2_web.jpg [ 39.35 KiB | Zobrazeno 7094 krát ]