V tuto dobu obvykle dávám na vědomí všem, kdy a kde se sejdeme příští "první čtvrtek v měsíci". Teď tomu tak zatím není. Proč?
Na základě připomínek některých zúčastnivších se našich pravidelných seancí a po zkušenosti z Vánočního večírku na Zbraslavi jsem zaslechl některé hlasy, volající pro návrat na Zbraslav.
Proč?
Ve vší úctě, prostředí Restaurantu Peugeot je příjemné, nicméně s kvalitou, cenou a výběrem jídel na Zbraslavi moc nemůže konkurovat...o pivu nemluvě, ale to pro většinu z nás není až tak relevantní.
A tak jsem zatím nic nezamlouval na příští měsíc a myslím, že by bylo dobré, aby se nejlépe každý z pravidelných účastníků vyjádřil k dilematu Peugeot x Zbraslav (utopiii o tom, že najdeme něco jiného, notabene opět nevyzkoušeného jsem už vzdal - naše nároky jsou ke všemu tak specifické, že se hledá dost blbě).
Dovolím si malé soukromé shrnutí (pokud nemám pravdu, nechť mě dotyčný(í) opraví). Hovořím o lidech, kteří se víceméně pravidelně zúčastňují.
Nejdále a nejvíce "z ruky" to má Pavel a Tadeáš spolu s Vaškem (Žižkov).
Nicméně.
- Martin to má z práce sice dál, ale domů zase o poznání blíž.
- Mišurcovi to mají podstatně blíž a mohou využít i služeb MHD, což je do Peugeotu daleko složitější. Notabene je může
nabrat kdokoli jedoucí z centra.
- Honza s Kačkou to mají jednoznačně blíž.
- Nám s Blankou je to celkem jedno (neberte to jako alibismus, ale je to tak - pokud jedu autem, je to jedno ať tam či tam
a můžu nabrat Mišurcovi; pokud jede někdo stejným směrem tam i zpět, rádi se svezeme
a jídlo a výběr je opravdu
na Zbrajdě lepší)
- Espero to má z domova blíž, z práce to má podobné jako Martin
- Vláďa Jerie to má lepší poněvadž jede z Říčan po Okruhu rovnou (všimněte si zajímavosti - v Peugeotu nebyl ani jednou,
zatímco na Zbraslavi ano
)
- Petr to má z práce sice dál, ale domů viz. Vláďa
- pokud se objeví Lukáš, má to jednoznačně jednodušší i kratší (a to domácí uzené za to stojí
)
- a ostatní se ve vší úctě ani po přiblížení k centru neobjevili...(snad jsem na nikoho nezapomněl, kdyžtak mě kamenujte
)
Z toho jednoznačně (aspoň pro mě) vyplývá, že většině by mohla vyhovovat (aspoň místně, o jídle nemluvím) asi spíš Zbraslav. Samozřejmě, že se může stát (a stalo se), že se nás moc nesejde a pak to mají někteří dál, ale mám pocit, že na Zbraslavi se nás scházelo obecně víc...
Tak. A teď se vyjadřujte, kamenujte, nadávejte a navrhujte
Ale v nějaké dohledné době, ať můžu zase něco zarezervovat na "první čtvrtek" v Únoru