Oněch deset let uteklo rychle, jak už to u příjemných zážitků bývá. Protože se Anděl musel od začátku vypořádat s tím, že v podzimním dni (první říjnovou sobotu) se musí vzdát komfortu dvoudenní akce, ustálil se obvyklý program: ranní setkání ve Velvarech, dopolední přejezd do místa výletu, dovolila-li to situace, společný oběd a konečně večerní posezení s večeří.
Záměrně jsem výše zmínil dva atributy, které se staly obvyklými pro tento výlet - tj. den a program. Letošní jubilejní Anděl totiž musel sáhnout ke změnám.
1) letošní Velvarský Anděl se uskuteční 22. října (tedy nikoliv první, ale třetí říjnovou sobotu)
2) z programu bude letos vynechána společná večeře (nikoliv však na úkor komfortu účastníků, aspoň doufám)
Důvodem změny č. 1 je kombinace osobních a organizačních okolností, důvodem změny č. 2 je cíl výletu a částečně i změna č. 1, tj. posunutí dne konání výletu o dva týdny a tím i vyhlídka na již zkracující se den.
Vše ostatní ale pro vás hodlá Anděl při našem jubilejním setkání zachovat - tj. ranní pohoštění ve Velvarech, dobrou náladu a zajímavý cíl výletu.
Ach ano, cíl výletu - to je to, co v dosavadních řádcích postrádáte
Z počátku jsem váhal, protože asi všichni víme, jak někdy bývá ošemetné vstoupit podruhé do stejné řeky. Ale nakonec proč ne. Uděláme zase vše pro to, aby se i na desátého Anděla v dobrém vzpomínalo, a kdyby mu to náhodou nějak v té řece nevyšlo, tak snad mu to odpustíte
Tedy letos se po osmi letech vrátíme do skanzenu v Zubrnicích V roce 2014 Andělovi přálo počasí i atmosféra, která na všechny ve vesničce se zastaveným časem čekala. Stejně jako na přilehlé železniční zastávce, která je rovněž krásným svědkem zašlých časů. Ve světnici tam na nás čekala totiž hospodyně u kachlové pece a vařila lahodnou kávu, pekla buchty... A bylo to moc fajn
Tentokrát se mi podařilo vyjednat navíc povolení parkovat s veterány na historické návsi. Ostatní zůstanou se svými vozy nad vesničkou na parkovišti, tak jako minule.
Skanzen i nádraží si často zahrají v různých filmech. Jen namátkou - Rebelové, pohádka Dešťová víla...
Další aktuální informace budou ještě přidávány, a tak mi nyní dovolte závěrem uvést již jen několik souhrnných informací:
- datum konání: 22. října 2022
- kde: "u nás" - viz výše
- čas příjezdu na snídani: od půl deváté (ale pokud někdo dorazí o něco dříve, určitě ho nevyženeme, jen třeba nebude ještě vše připraveno)
- čas odjezdu na výlet: rádi bychom v 10 hodin, ale víme, že pravděpodobnější je hodina 11.
- cíl výletu: hezký skanzen v krásné krajině Českého středohoří (http://www.zubrnice.cz/).
Společná večeře byla letos z programu vypuštěna, protože občerstvení se bude zúčastněným podávat jak tradičně u nás na zahradě, tak potom ve skanzenu. Dalším důvodem byla také snaha, aby pobyty ve Velvarech, a potom ve skanzenu, nebyly uspěchané. A konečně, abyste nebyli potom uspěchaní ani vy při rozjezdu do domovů a mohli jste vyjet ještě za světla, kterého bude o letošním posunutém Andělovi rychleji ubývat.
A pro ty, kteří s námi v Zubrnicích ještě nebyli, ale i pro ty co byli a chtějí si vzpomínky osvěžit, přikládám odkaz na fotogalerii: https://photos.app.goo.gl/XETgWBM8bMyABrR48
Těšíme se na vás.